Начало За нас Реклама Контакти

Чийз кейк с ягодова заливка

Снимка за Чийз кейк с ягодова заливка
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

Нашата пролетна версия на все по-популярния на трапезата ни чийз кейк съчетава неоспоримата свежест на ягодовия вкус и изкушаващата мекота на крем сиренето, изварата и маслото. Това е една лесна за изпълнение рецепта, подходяща за времето след трескавите празнични дни.

СъставНеобходими продукти за 10 порции

  • за кората:
  • 300 г маслени бисквити
  • 150 г меко краве масло
  • за пълнежа:
  • 300 г крем-сирене
  • 300 г сирене рикота или фина извара
  • 1 ч. ч. захар
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. заквасена сметана
  • 1 с. л. настъргана лимонова кора
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • 100 г сушени ягоди
  • за ягодовата заливка:
  • 300 г ягоди
  • 3 с. л. захар
  • 1 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бисквитите се натрошават, прибавя се маслото и оформеното тесто се разпределя по дъното на форма с подвижни стени.

  2. 2.

    Крем-сиренето и рикотата се разбиват с миксер със захарта на пухкав крем. Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване. Слагат се сметаната, лимоновата кора, сокът и есенцията. Разбъркват се отново. Накрая се добавят нарязаните сушени ягоди. Сместа се изсипва върху кората. Слага се да се пече на 180°С около 60 мин. Охлажда се и се изважда от формата.

  3. 3.

    Ягодовата заливка се приготвя, като се пасират заедно ягодите със захарта и лимоновия сок.

  4. 4.

    Сладкишът се поднася нарязан на парчета, полети с ягодова заливка и сладолед.


Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари