Начало За нас Реклама Контакти

Бърза бобена супа

Снимка за Бърза бобена супа
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Бобената чорба е любима българска гозба и е толкова удобно, че при желание можем да си я приготвим за нула време.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 консерви сварен фасул
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 1 глава лук, нарязан на ситно
  4. 1 морков, ситно нарязан
  5. 1 сушена чушка, стрита
  6. 1,5 л зеленчуков или пилешки бульон
  7. 200 г домати от консерва, ситно нарязани
  8. ½ ч. л. кимион
  9. 1 ч. л. сушен джоджен
  10. 4 скилидки чесън, нарязан на ситно
  11. 2 с. л. лимонов сок
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се слага да се задуши в загретия зехтин с 1 с. л. вода. Разбърква се, докато стане прозрачен, и се слагат морковът и сушената чушка.

  2. 2.

    Прибавя се бобът и се залива с врящия бульон. Щом всичко заври, се слагат доматите, кимионът, джодженът и чесънът. Супата се оставя да поври 5 - 10 мин., подправя се с лимоновия сок и се поднася. Може да се пасира.

  3.  

Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари