Начало За нас Реклама Контакти

Бърз смокинов пудинг

Снимка за Бърз смокинов пудинг
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Хлебният пудинг е популярен по света и вкусен десерт, който дава огромни възможности за импровизация с ингредиентите. В тази рецептата типичните сушени плодове са заместени с ароматни пресни смокини.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 с. л. масло
  2. 600 г бял хляб, нарязан на кубчета
  3. 400 г смокини, нарязани на кубчета
  4. 100 г ягоди – пресни или замразени, по желание
  5. 50 г млечен шоколад, нарязан
  6. 2 ч. ч. прясно мляко
  7. 4 с. л. захар
  8. 1 ч. л. ванилена захар
  9. 2 яйца
  10. за соса:
  11. 1 ч. ч. кафява или пудра захар
  12. 90 г масло
  13. 4 с. л. ром, коняк или бърбън

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тавичка се намазва обилно с масло. Слагат се кубчетата хляб, отгоре се разпределят смокините, нарязаните ягоди и се поръсва шоколадът.

  2. 2.

    Млякото се разбива със захарта и ванилията. Яйцата се разбиват и към тях се добавя млечната смес. Заливат се хлябът и смокините. Всичко се оставя да постои 10 мин., за да попие. Пече се около 30 мин. във фурна, предварително загрята на 160° С.

  3. 3.

    За соса всички продукти се смесват в тиган и постепенно се загряват при непрекъснато разбъркване. Загряват се 2-3 мин., докато сосът стане гладък.

  4. 4.

    Пудингът се сервира топъл, с помощта на лъжица, залят с топъл сос.


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари