Начало За нас Реклама Контакти

Бърз шоколадов сладкиш

Снимка за Бърз шоколадов сладкиш
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • за тестото:
  • 4 яйца
  • 375 мл / 1½ ч. ч. захар
  • 250 мл / 1 ч. ч. олио
  • 200 г разтопен натурален шоколад или 6 с. л. какао, смесено с 6 с. л. масло
  • 220 г / 1¾ ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • за шоколадовата глазура:
  • 180 г натурален шоколад
  • 2 ч. л. олио

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се разбиват яйцата със захарта, докато побелеят, прибавя се на тънка струйка олиото, след него се слага разтопеният шоколад и ванилията. Пресява се брашното с бакпулвера и се прибавя към шоколадовата смес.

  2. 2.

    Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена формичка 20х20 см и се пече 40 мин. на 180°С, докато сладкишът стане твърд на пипане. Охлажда се във формата и се нарязва на квадратчета, които се поставят върху телена решетка.

  3. 3.

    Шоколадът се разтопява на водна баня, прибавя се в него олиото, разбърква се добре и се сипва с лъжичка върху квадратчетата. Сладкишчетата могат да се украсят със захарни перли или нарязани желирани бонбони. Може да се пропусне глазурата и квадратчетата просто да се поръсят с пресято тъмно какао.

Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари