Начало За нас Реклама Контакти

Булгоги

Снимка за Булгоги
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Макар обикновено булгоги да се приготвя с телешко месо, вариантът със свинско също е популярен в Корея, и със сигурност е не по-малко вкусен. Богата на аромати марината гарантира едно необичайно превъплъщение на месото, което чудесно се съчетава с изчистения вкус на корейската версия за сварен ориз.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г свинско месо, нарязано на тънки ивици
  • за маринатата:
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 с. л. джинджифил, настърган
  • 2 ч. л. захар
  • 7 с. л. соев сос
  • 2 с. л. мед
  • 3 с. л. саке или сухо вино
  • 5 с. л. настърган лук
  •  черен пипер
  • 3 с. л. олио за пърженето
  • за ориза:
  • 2 1/2 ч.ч. бял ориз
  • 1/2 ч. ч. черен ориз, по желание
  • 3 1/2 ч. ч. вода
  • 1/2 с. л. сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се всички продукти за маринатата, добавя се месото и се оставя да се маринова 1 нощ в хладилника. Подсушава се и се пържи на силно загрят грил-тиган с по 1 с.л. олио на 4-5 порции.

  2. 2.

    Оризът се измива под течаща топла вода, залива се с водата, добавя се солта и се слага да заври. Оставя се да къкри под капак, докато водата се поеме. Оставя се да постои захлупен 10 мин., разрохква се с вилица и се сервира.


Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари