Начало За нас Реклама Контакти

Бухти от тиквички и кълнове

Снимка за Бухти от тиквички и кълнове
75
Време за приготвяне: 75 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Предлагаме ви едно по-необикновено превъплъщение на традиционните бухти, в което основните съставки са свежи кълнове и тиквички. Ястието се поднася с апетитен сос от кисело мляко, чесън и копър.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г тиквички
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. суха мая
  • 1 ч. ч. житни или слънчогледови кълнове
  • 1 яйце
  • 3 с. л. кисело мляко
  • 2 с. л. нарязан на ситно копър
  • 100 г краве сирене
  • 2 с. л. нарязан на ситно копър
  • 100 г краве сирене
  • 200 мл олио за пържене
  •   сол на вкус
  • за соса:
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1 скилидка  чесън, нарязана на ситно
  • 1 с. л. нарязан копър

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се леко и се оставят да се отцедят за 10 мин. Изстискват се добре.

  2. 2.

    Брашното се смесва с маята, оформя се кладенче и в него се сипват яйцето, млякото, копърът, сиренето, тиквичките, кълновете и малко сол. С помощта на лъжица се забърква меко тесто. Оставя се да втаса около 40 мин. или докато си удвои обема.

  3. 3.

    В загрятото олио се слага по лъжица от сместа и се пържи, докато се зачерви. Бухтите се поднасят с прясна салата и сос от млякото с чесъна и копъра.


Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари