Начало За нас Реклама Контакти

Брускети с хумус

Снимка за Брускети с хумус
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Човек може да яде вкусна храна дори по време на пости и рецептата, която ви предлагаме, е безспорно доказателство за това. В нея арабската паста от нахут, тахан и зехтин е поднесена с хрупкави хлебчета в средиземноморски стил.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за хумуса:
  • 400 г сварен нахут или от консерва
  • 2 с. л. сусамов тахан
  • 4 с. л. зехтин
  • 4 с. л. лимонов сок
  • 2 скилидки чесън, ситно скълцани
  •  сол на вкус
  • за брускетите:
  • франзела
  • 100 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с. л. джоджен, нарязан на ситно
  • 2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
  •  маслини за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Нахутът се прецежда, като течността се запазва. Пасира се и се прибавят таханът, лимоновият сок и чесънът. Налива се на тънка струйка зехтинът. Посолява се на вкус и се слага в хладилника.

  2. 2.

    Франзелата се нарязва на тънки филии. Пасират се заедно чесъна, магданоза и зехтина. С получената смес се намазват филиите и се слагат да се запекат на 200°С за 5-6 мин.

  3. 3.

    Преди сервиране брускетите се намазват с хумуса и се гарнират с маслини.


Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари