Начало За нас Реклама Контакти

Бонбони

Снимка за Бонбони
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ето какво каза Йоланта от блога "Вкусно с Йоли" за тази рецепта: "Тези "бонбони" са много деликатно предястие. Вкусът на сирената отлично се съчетава с нежността на крушата, а плътността на ядките подсилва приятните усещания. Всичко това, скрито в хрупкава коричка, прави "бонбоните" неустоими. Опитайте и вие!"

СъставНеобходими продукти за 30 - 36 броя

  • 4 яйца
  • 50 г галета
  • 50 г счукани орехи, лешници или бадеми
  • 50 мл заквасена сметана
  • 100 г настърган пармезан
  • 100 г настъргано синьо сирене или грюер
  • 1 круша, нарязана на кубчета
  • 1 пакет фини кори за баница
  • 150 г масло, разтопено

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Плънката се приготвя, като всички продукти, без корите и маслото, се смесват и се разбъркват добре.

  2. 2.

    Корите се намазват с масло и се слепват по две. Разрязват се на квадрати със страна 15 см.

  3. 3.

    Във всеки квадрат се слага по 1 ч. л. от плънката. Корите се завиват на пуричка и краищата се прищипват, за да се получи формата на бонбон.

  4. 4.

    "Бонбоните" се намазват с масло и се пекат 15 мин. в предварително загрята до 170°С фурна или до порозовяване.

Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари