Начало За нас Реклама Контакти

Бобена крем супа

Снимка за Бобена крем супа
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако ви се хапва боб чорба, но сте почитател и на разнообразието, експериментирайте с този кремообразен вариант, който си има всичко - и ароматен джоджен, и хрупкав бекон, и дори маслен акцент от сиренето. Да ви е вкусно!

СъставНеобходими продукти за 2

  • 400 г сварен фасул
  • 1 ч. ч. горещ пилешки бульон
  • 2 с. л. пресен джоджен, нарязан на ситно
  • 100 г крем сирене или фина извара
  • 50 г бекон
  •  сол и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фасулът се пасира с бульона, джоджена и половината от сиренето. Подправя се със сол и лимонов сок.

  2. 2.

    Беконът се нарязва на малки кубчета и се запържва без мазнина в тиган. Поставя се върху кухненска хартия, за да се отцеди, и след като изстине, се разбърква с останалото крем-сирене.

  3. 3.

    Супата се сервира с топчица от беконовото сирене и стръкче джоджен.

Препоръчани напитки: по-леко червено вино, например памид или гъмза

Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари