Начало За нас Реклама Контакти

Бисквитена торта с крем ванилия

Снимка за Бисквитена торта с крем ванилия
60
Време за приготвяне: 1 час + 6 часа за охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Когато направите тази торта, веднага ще забравите за съществуването на пакетчетата с ароматизирано и оцветено нишесте.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 300 г обикновени бисквити
  2. 100 г сладко от малини или ягоди
  3. 200 г пресни ягоди или малини
  4. за крем ванилия:
  5. 1 л прясно мляко
  6. 300 г захар
  7. 100 г брашно
  8. 25 г нишесте
  9. 5 яйца
  10. 2 пак ванилена захар
  11. за гарниране:
  12. 100 г настърган млечен шоколад
  13. 100 г смлени ядки
  14.  пресни плодове
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    От млякото се отделя 1 чаена чаша, а останалото се слага да заври заедно с 200 г от захарта.

  2. 2.

    Запазеното мляко се разбърква с брашното, нишестето и жълтъците. Сипва се бавно при непрекъснато разбъркване във врящото мляко. Разбърква се 2-3 мин., докато се сгъсти. Прибавя се ванилията.

  3. 3.

    Останалата захар се слага да заври с 2 с. л. вода, докато стане на гъст сироп. Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Постепенно към тях се прибавя врящият сироп и се разбиват, докато станат на твърда пяна.

  4. 4.

    Разбитите белтъци се прибавят с внимателно ръзбъркване към горещия крем.

  5. 5.

    Плодовете се разбъркват със сладкото.

  6. 6.

    Бисквитите се подреждат на дъното на тавичка или друга топлоустойчива форма. Намазват се със сладкото и се заливат с пласт от горещия крем. Така се подреждат 3 слоя бисквити. Завършва се с крем. Когато се охлади, тортата се прибира в хладилника за поне 6 часа.

  7. 7.

    Сервира се, поръсена с ядките, шоколада и пресни плодове.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари