Начало За нас Реклама Контакти

Безглутеново брауни от червен боб адзуки

Снимка за Безглутеново брауни от червен боб адзуки
90
Време за приготвяне: 90 мин. + 12 часа за накисване
II
Степен на трудност - Средна

Адзуки е обичаен продукт за десерти в Източна Азия, който бавно навлиза на запад, за да обогати сладкарската култура на останалите континенти.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  • 1 ч. ч. червен боб адзуки
  • 1 банан
  • 50 мл силно еспресо
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 ч. л. ванилена захар
  • 150 г стопен тъмен шоколад
  • 50 г масло
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. кафява захар
  • 200 г орехи, едро смлени

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бобът се накисва за 12 часа, измива се и се сварява за около 40 мин. или докато добре омекне. Отцежда се и се пасира заедно с банана и еспресото. Прибавят се бакпулверът и ванилената захар.

  • 2.

    Шоколадът се стопява на водна баня заедно с маслото.

  • 3.

    Разбиват се яйцата и захарта до пухкава смес. Добавя се при непрекъснато разбиване шоколадовата смес. Прибавя се бобът заедно с орехите.

  • 4.

    Тестото се сипва в тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се около 30 мин. във фурна, загрята на 180° С. Охлажда се 5 мин. в тавичката и се изважда заедно с хартията да се доохлади. Нарязва се на квадратчета и се поръсва с какао и пудра захар.
     

Галерия
Апр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари