Начало За нас Реклама Контакти

Бавароа с ягоди

Снимка за Бавароа с ягоди
60
Време за приготвяне: 1 час + 4 часа за охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

L’Etranger е едно от малкото заведения, които сервират класическа френска кухня в България, и София дължи тази благословия на французина Оливие Рош и жена му Митана, която е от Варна. За да участва в проекта Многообразието е вкусно, Оливие приготви забележителния с простотата си и вкуса си сладкиш bavarois aux framboises.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 2 яйца
  • 170 г захар
  • 60 г брашно
  • 500 г сметана
  • 750 г ягоди
  • 6 г агар агар

Начин на приготвяне

  • 1.

    Яйцата се разбиват с 60 г захар около 10 мин. Добавя се брашното и се разбърква. Тестото се излива в във форма за торта с подвижни стени и се пече 20 мин. в загрята фурна на 180° С.

  • 2.

    Сметаната се разбива.

  • 3.

    500 г ягоди се слагат в тенджера за заврат заедно с 50 г захар и 4 г агарагар. Свалят се от котлона и се пасират. Добая се разбитата сметана и се разбърква внимателно.

  • 4.

    Останалите ягоди се пасират и се слагат да кипнат с останалите захар и агарагар. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

  • 5.

    Блатът във формата се залива със сметановия крем и отгоре се покрива с пасираните ягоди. Оставя се поне 4 часа в хладилник, докато се стегне.

Апр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари