Начало За нас Реклама Контакти

Барамунди с гъби

Снимка за Барамунди с гъби
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Японците обикновено приготвят рибата по най-естествения и семпъл начин, и то за кратко време. Чудесният чист морски вкус на месото от барамунди е допълнен от аромата и землистия привкус на шийтаке и едамаме в тази рецепта от столичния японски ресторант Хамачи

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 листа нори
  • 4 филета от барамунди или европейски лаврак
  • 120 г лук
  • 120 г зелени чушки
  • 120 г червени чушки
  • 150 г гъби шийтаке
  • 80 г едамаме
  • 120 мл соев сос
  • 120 мл саке
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Зеленчуците и гъбите се нарязват на жулиени. Поставят се върху предварително осолените рибни филета заедно с едамаме - неузрели соеви шушулки с вече оформени зърна.

  • 2.

    Филето заедно със зеленчуците и гъбите се увива в алуминиево фолио, като се овкусява със соев сос, саке и черен пипер. Фолиото се затваря плътно и се пече 15 - 17 мин. в предварително загрята на 180° С фурна. Всяко филе се увива и се пече в самостоятелно фолио.

  • 3.

    Сервира се върху лист нори.
     

Ако се затруднявате да откриете някой продукт, пишете ни на menu@menumag.bg , за да ви помогнем в търсенето.

Подходящи типове вина
Март 2014
Още подобни рецепти
Коментари