Начало За нас Реклама Контакти

Банички с шунка и маслини

Снимка за Банички с шунка и маслини
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Опростена версия на трудо- и маслоемкия милфьой, бутер тестото е лесният избор за всякакви дребни вкуснотии, като баничките по тази рецепта. 

СъставНеобходими продукти за 15 броя

  • 500 г бутертесто
  • 2 твърдо сварени яйца
  • ½ ч. ч. зелени маслини с чушка
  • 100 г ситно нарязана шунка
  • 3 с. л. настърган кашкавал
  • 1 жълтък за намазване
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Фурната се загрява до 220° С. Смесват се нарязаните на ситно яйца, нарязаните маслини, кашкавала и шунката.

  • 2.

    От тестото се изрязват кръгове с диаметър 10 см. В центъра на всеки кръг се слага по малко от плънката, сгъва се на две и се залепя, като се притиска в краищата с вилица. Баничките се намазват с жълтък и се пекат 15 - 20 мин. върху хартия за печене или в намаслена тавичка. Най-вкусни са топли и може да се приготвят един ден по-рано и да се запекат точно преди сервирането.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари