Начало За нас Реклама Контакти

Ароматно свинско с къри

Снимка за Ароматно свинско с къри
180
Време за приготвяне: 180 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Предлагаме ви да опитате един по-екзотичен вариант за приготвяне на обичаното у нас свинско месо. Технологията е проста, но крайният резултат е изключително ефектен благодарение на интересната комбинация от ароматни подправки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 с. л.олио
  • 800 г свинска плешка
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
  • 1 ч. л. семена кимион
  • 1 пръчка канела на пръчици 
  • 1 шушулка звезден анасон
  • 4 шушулки кардамон
  • 1 с. л. къри на прах
  • 2 с. л. оцет
  • 400 мл кокосово мляко
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  варен ориз за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на кубчета и се запържва за 4-5 мин. в загрятото олио, докато леко се зачерви. Изважда се и в мазнината се добавят лукът, чесънът, джинджифилът, кимионът, канелата, кардамонът и анасонът. Всичко се бърка 3-4 мин.

  2. 2.

    Връща се месото и се сипват кърито и оцетът, след което се разбъркват 2-3 мин. Наливат се кокосовото мляко и ½ ч.ч. вода, след което се подправя със сол и пипер.

  3. 3.

    Ястието се прехвърля в съд с капак и се слага да се пече 2 часа на 150°С или докато месото стане крехко. Сервира се с варен ориз.

Вариации · Добавете моркови и грах към месото.

Подходящи типове вина
Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари