Начало За нас Реклама Контакти

Ароматен свински джолан

Снимка за Ароматен свински джолан
210
Време за приготвяне: 210 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - вино

Макар да е почти пролет, студеният сезон още не е приключил за тази година, така че един сочен и дъхав джолан с нежно пюре от картофи и грах е съвсем уместен за една уютна вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1 свински джолан с кожата
  • 2 с. л. MAGGI® Унисос
  • 1 ч. л. кимион
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 1  морков, нарязан на кръгчета
  • 6 скилидки чесън, необелени
  • 1 с. л. олио
  • 200 мл бира
  •   черен пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 500 г картофи
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 300 г замразен грах

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Джоланът се подсушава и кожата се надрасква на квадратчета. Обтрива се с кимион, черен пипер и MAGGI® Унисос.

  2. 2.

    В загрятото олио се слагат лукът, морковите и чесънът. Слага се джоланът и се запържва от всички страни.

  3. 3.

    Всичко се прехвърля в глинен съд с капак, залива се с бирата и се оставя да се пече 3 часа на 150° С, като джоланът се обръща на всеки половин час

  4. 4.

    Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват грубо, докато са още горещи.

  5. 5.

    Половината от маслото за пюрето се сгорещява и в него се задушават лукът и чесънът. Сипва се MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука и щом всичко заври, се добавя грахът за 3-4 мин. Пасира се заедно с останалото масло. Всичко се добавя към картофите.
    Изпеченият джолан се нарязва и се сервира с пюрето и салата.


Галерия
Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари