Начало За нас Реклама Контакти

Ароматен царевичен хляб

Снимка за Ароматен царевичен хляб
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

На Тодоровден на масата трябва да няма праз и да има варена царевица, питка, гъби и леща. Това е нашата интерпретация на празника - царевица в питката.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1¼ ч. ч. брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сол
  • ¾ ч. ч. фино царевично брашно
  • ½ ч. ч. настърган кашкавал
  • ½ ч. ч. нарязани пресни подправки - пресен лук, копър, магданоз
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • ⅓ ч. ч. зехтин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява до 180°С. Форма за печене с диаметър 24 см се намазва с масло.

  2. 2.

    Пресяват се брашното, бакпулверът и солта. Прибавят се царевичното брашно, кашкавалът, подправките, яйцата, млякото и зехтинът. Всичко се разбърква добре. Сместа се изсипва във формата и се пече 45 мин., докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе суха. Изважда се от формата и се оставя да изстине. Поднася се с масло или яйчен пастет.


Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари