Ароматен царевичен хляб
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира
На Тодоровден на масата трябва да няма праз и да има варена царевица, питка, гъби и леща. Това е нашата интерпретация на празника - царевица в питката.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1¼ ч. ч. брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. сол
- ¾ ч. ч. фино царевично брашно
- ½ ч. ч. настърган кашкавал
- ½ ч. ч. нарязани пресни подправки - пресен лук, копър, магданоз
- 2 яйца
- 1 ч. ч. прясно мляко
- ⅓ ч. ч. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Фурната се загрява до 180°С. Форма за печене с диаметър 24 см се намазва с масло.
- 2.
Пресяват се брашното, бакпулверът и солта. Прибавят се царевичното брашно, кашкавалът, подправките, яйцата, млякото и зехтинът. Всичко се разбърква добре. Сместа се изсипва във формата и се пече 45 мин., докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе суха. Изважда се от формата и се оставя да изстине. Поднася се с масло или яйчен пастет.
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари