Начало За нас Реклама Контакти

Американски палачинки

Снимка за Американски палачинки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Американците умират за палачинки, само че винаги ги правят с набухватели, понеже ги обичат по-малки, но по-дебели и пухкави. И задължително с кленов сироп! Разбира се, ние спокойно можем да го заместим с далеч по-присъщия ни мед.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  1. 1 яйце
  2. ½ ч. ч. прясно мляко
  3. 2 с. л. захар
  4. 30 г стопено масло или олио
  5. ½ ч. ч. бяло брашно
  6. ½ ч. ч. ръжено брашно
  7. 1 ч. л. бакпулвер
  8. ½ ч. л. сол
  9.  масло за пържене
  10.  кленов сироп или мед и пресни ягоди за гарниране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцето се разбива с млякото и захарта. Добавя се маслото.

  2. 2.

    Двата вида брашно се пресяват с бакпулвера и солта. Добавя се млечно-яйчната смес и се разбива с вилица, докато сместа стане хомогенна. Оставя се да постои 10 мин.

  3. 3.

    Върху загрят тиган се слага малка бучка масло и се налива по 100 мл от сместа. Когато палачинката се надуе до около 1 см и се покрие с мехурчета, се обръща и се изпича до розово и от другата страна. Поднасят се с мед или кленов сироп и парченца ягоди.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари