Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки ущипци с ментови чушки

Снимка за Агнешки ущипци с ментови чушки
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 1 час за отлежаване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта е вдъхновена от братската сръбска кухня, но в нея шеф Александър Кънев от столичния ресторант Преди 10 е вложил едно общобалканско въображение, а също и много аромат и вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г агнешка кайма
  2. 200 г чушки сиврия, нарязани на ситно
  3. 1 връзка прясна мента, нарязана на ситно
  4. 1 връзка пресен чесън, нарязан на ситно
  5. 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  6. 100 г краве сирене, натрошено
  7. 50 г сушени домати, нарязани на ситно
  8. 2 г розов пипер, смлян
  9. 2 с. л. зехтин
  10. 20 г масло
  11.  черен пипер, сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    От каймата, половината от чушките, ментата, чесъна, лука и цялото сирене се замесва смес, която се оставя да отлежи 1 час в хладилника.

  2. 2.

    За соса в тиган с малко сгорещен зехтин се разбъркват останалите чушки, лук и чесън, заедно със сушените домати, розовия пипер и останалата мента.

  3. 3.

    От каймата се оформят ущипците - с големина на орех, но леко удължени като вретено и щипнати от двете страни. Подреждат се в тавичка и се запичат на 250˚ С за 15 - 20 мин. След като се извадят, се добавя маслото. Слагат се в чиния и се заливат с ментовите чушки.

  4.  

Подходящи типове вина
Юни 2012
Още подобни рецепти
Коментари