Начало За нас Реклама Контакти

Започна финалът на Bocuse d’Or 2015

Снимка за Започна финалът на Bocuse d’Or 2015

Днес, 27 януари, от 10.00 часа започна финалът на престижното кулинарно състезание Bocuse d’Or , който се провежда на всеки две години в Лион, родния град на легендарния шеф-готвач Пол Бокюз. След няколко месеца подготовка двайсет и четирима от най-обещаващите готвачи в света се събират за двудневно напрегнато съревнование, за да спечелят една от най-желаните награди в света на кулинарията.

В тазгодишното издание на Bocuse d’Or ще участват готвачи от следните държави:

 • Австралия       
 • Аржентина
 • Великобритания
 • Гватемала
 • Германия
 • Дания
 • Естония
 • Исландия
 • Испания
 • Канада
 • Малайзия
 • Мароко
 • Норвегия
 • САЩ
 • Сингапур
 • Унгария
 • Финландия
 • Франция
 • Холандия
 • Чили
 • Швейцария
 • Швеция
 • Южна Корея
 • Япония

Съдиите на конкурса - изявени шеф-готвачи, също са представители на страните, които участват.

Състезателите трябва да приготвят две ястия – с месо и с риба. Месното предложение тази година е на основата на свободно отгледана токачка и трябва да отразява регионалната гастрономическа култура на състезателите.

Рибното ястие освен френска ручейна пъстърва трябва да съдържа поне 50% растителни съставки, като продуктите, които може да се използват ще станат ясни в деня на финала. Тогава ще бъде избран и зеленчук, който задължително трябва да присъства в ястието. Изборът ще е между финокио, праз, селъри и тиква цигулка.

Финалът може да бъде проследен на живо на сайта на състезанието. Излъчването започва в 10.00 часа. 

от Меню Ян. 2015
Коментари