В София откриват Великденски фермерски пазар

Великденският фермерски пазар в София шест дена ще предлага чиста храна директно от производителите. От 4 до 9 април на пазар „Иван Вазов“ ще намерите всичко за празничната великденска трапеза.
Организатори на първия Великденски фермерски пазар са Министерство на земеделието и храните, Столична община, Пазари Юг, За Земята, Сдружение Устойчиво общество и Хранкооп София.
Лично производителите ще предлагат богат избор на вкусна и чиста храна - козунак, яйца, прясно агнешко и консервирано телешко, ябълки, сушени сливи, пресни зелении, моркови, картофи, зрял боб, краве мляко, кашкавал, масло, чайове, сиропи, билки и подправки, изобилие от мед и пчелни продукти, хляб с ква, крафт бира и коктейли.
Ще има работилници за боядисване на великденски яйца с естествени бои, рисуване върху текстил, и приготвяне на хляб с жива мая.
„С радост и гордост обявяваме това събитие, защото от една страна то е признание за работата ни по създаването и изграждането на фермерските пазари, а от друга се надяваме това да е началото на по-активното отношение на институциите към този начин на подкрепа на малките производители - директните продажби“, споделят организаторите от Хранкооп София.
Работното време на Великденския пазар е на 4 и 5 април от 10 до 15 часа, а от 6 до 9 април – от 15 до 19 часа.
Откриването е на 4 април от 10.30 часа. Сред официалните гости се очакват министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът на София Йорданка Фандъкова.
Всички подробности за празничното събитие можете да видите на фейсбук страницата Великденски фермерски пазар.