Начало За нас Реклама Контакти

Slow Food гостува на DiVino.Taste

Снимка за Slow Food гостува на DiVino.Taste

На 16 ноември, събота, Slow Food България, организацията, която се занимава със съхраняването на традиционното производство на храна в страната, гостува на DiVino.Taste, най-големия форум за българско вино.

През целия ден ще може да се срещнете и разговаряте с производителите на едни от най-интересните и редки български продукти - зелено сирене от Черни Вит, нафпавок от Горно Драглищe и толумско сирене от каракачански овце.

В 17,15 часа е началото на семинар - дегустацията „Български вкусове с Йоли и Slow Food”. В нея Йоланта Делибозова от популярния кулинарен блог Вкусно с Йоли и телевизионното предаване „Домашни рецепти с Йоли“ ще представи своите кулинарни интерпретации на българските Slow Food продукти и ще сподели защо родната кулинарна традиция е извор на вдъхновение за нея. А каква е тайната на добрия продукт ще разберете лично от производителите. Дегустацията ще бъде придружена с вина от Асоциацията на независимите лозаро-винари.

 

Събитието е част от конференцията "Новата обща селскостопанска политика на ЕС през 2014-2020. Къси вериги за доставка на храни - устойчиво развитие и съхранение на природните ресурси и културното наследство в селските райони". Конференцията се организира в рамките на проекта "Насърчаване на зелено и устойчиво бъдеще в България чрез повишаване на информираността на обществото", който се  финансира от Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на ЕК.

 

 

от Меню Ноем. 2013
Коментари