Начало За нас Реклама Контакти

Изданията на Gourmet Publishing

Снимка за Изданията на Gourmet Publishing

Gourmet Publishing е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Високо ценени критици, истински свръзани с виното и храната и идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Ние създадохме divino.bg – за всички ценители на виното и menumag.bg – за всички, които имат специално отношение към храната.

Компанията е издател на списание “Меню”, DiVino Magazine и редица книги, посветени на кулинарията и виното.

 

ПЕРИОДИЧНИ ИЗДАНИЯ

“Меню” e списание за хората, които готвят със страст и любознателност. Създадено с много любов и въображение, "Меню" предлага най-интересното от българската и световна кухня. Съдържа и ценни познания за храната, продуктите, кулинарната култура и готварските техники. Поне 85% от рецептите се приготвят от шеф готвач Ивелина Иванова, която е изградила име на вдъхновен професионалист в бранша, автор е на много кулинарни книги и води кулинарни курсове. Всяко ястие се дегустира и обсъжда от целия екип на списанието. Рецептите са представени със снимки, чиито естетически качества се оценяват високо от читателите. Текстовете са увлекателни, заедно с това - пълни с информация.

Divino magazine e списание за добри вина, вкусни продукти, интригуващи вкусови съчетания, портрети на хора, които обичат работата си и я вършат с отдаденост, уникални храни и напитки, пътешествия за ценители и голяма доза зелена философия – това е нашата рецепта за вашите спокойни часове със списание (и чаша вино) в ръка. Списание, отпечатано на рециклирана хартия, разбира се.

 

 

КУЛИНАРНИ КНИГИ

6х5 Рецепти и разговори с български топ готвачи
 Вкусният свят на шестима от най-добрите български готвачи през обектива на различни майстори фотографи. Непринудени разговори зад кулисите на професионалната кухня. Забележителни рецепти, които всеки може да приготви у дома. 

Любими семейни рецепти
Шеф-готвачът на „Меню” Ивелина Иванова отива на гости на седем български фамилии от седем различни части на страната, за да приготвят заедно разнообразно и балансирано седмично меню.
Как се храни и какво слага съвременното българско семейство на трапезата си в началото на XXI век? Отговор на този въпрос дава книгата на издателство Гурме "Любими семейни рецепти".

Стари градски рецепти
Книгата проследява пет от най-бурните за българските градове десетилетия, от 30-те до 70-те години на ХХ век, от една нова позиция - тази зад готварската печка. Всеки период е представен с по шест от най-характерните за времето си рецепти, майсторски осъвременени от Ивелина, така че те да са подходящи за модерния вкус.

Вкусове от близо и далеч
Нашият шеф-готвач Ивелина Иванова ви кани на вкусно околосветско пътуване със своята нова книга „Вкусове от близо и далеч”. В нея ще намерите 40 апетитни рецепти от целия свят, които са умело адаптирани, така че да допаднат на българския вкус. Освен това продуктите за приготвянето им са съобразени с пазара и повечето от тях могат да се намерят по магазините без проблем.

 

 

КУЛИНАРНИ ПОРЕДИЦИ

Романът Добра година на Питър Мейл добива световна известност с едноименната екранизация на режисьора Ридли Скот, с Ръсел Кроу в главната роля. Ще го прочетете на един дъх, с весела усмивка на уста и слънчево настроение в душата.

Училище за вкусове и аромати е първият роман на американската писателка Ерика Бауърмайстър, който много бързо става бестселър, издаден в повече от 22 страни, защото е истинско вкусно четиво, предназначено за всички сетива.

Винена афера

Увлекателен, вълнуващ и изкусителен за сетивата, романът на Питър Мейл е истинска наслада за ценителите на виното и добрата криминална история.

Една година в Прованс

Книгата е увлекателен разказ, написан с леко сърце и пълна душа, за първата година от новия живот на двама души, които се преселват в живописния Прованс.

Дегустацията, или как да опознаем виното Тази книга на Неда Проданова ни дава отговори на много въпроси, свързани с дегустацията на виното и ни отваря вратите пред необятната винена материя.

Винена афера

Угощението на Джон Сатърнъл

В “Угощението на Джон Сатърнъл” авторът преплита факти и митове, за да разкаже една забележителна история за живота, любовта и войната през ХVІІ век.

Прованс завинаги

"Прованс завинаги" е втората книга на Питър Мейл, посветена на прословутия френски регион.

 

Френски уроци

Неизчерпаемият запас от гастрономични чудеса на Франция вдъхновява един англичанин да предприеме пътешествие на вкуса, въоръжен с нож, вилица, тирбушон и много хумор.

 

Последният китайски готвач

Ритъмът на съвременен Китай, видян през очите на американска кулинарна журналистка. Дълбочината на  древната китайска житейска философия, претворена в храната от чаровния потомък на „Последния китайски готвач“.

Романът е изумително ястие със специфични съставки: мъдрост и опит, талант и стремеж към съвършенство, страст към храната и романтична любов. Неповторимо.

Юли 2011
Коментари