Начало За нас Реклама Контакти

„Стари градски рецепти“ - новата книга на Ивелина Иванова

Снимка за „Стари градски рецепти“ - новата книга на Ивелина Иванова

В кулинарната книга "Стари градски рецепти" шеф готвачът на сп. „Меню“ Ивелина Иванова проследява пет от най-бурните за българските градове десетилетия, от 30-те до 70-те години на ХХ век, от една нова позиция - тази зад готварската печка. Всеки период е представен с по шест от най-характерните за времето си рецепти, майсторски осъвременени от Ивелина, така че те да са подходящи за модерния вкус. Ето какво казва и самият автор за книгата „Стари градски рецепти“:
„Рецептите в тази книга подбирахме много дълго. Ровихме се в десетки кулинарни книги и тефтери на баби и майки, от началото до края на века, говорихме с познавачи на градския бит и кухня от миналото столетие и подбрахме тези, които най-често са били приготвяни в българските градове през съответния период от време.
Някои от рецептите взехме директно от старите тетрадки, но повечето са адаптирани така, че резултатът да е максимално вкусен.
Проследихме развитието на рецептите на някои от ястията до наши дни и направихме наш вариант, а други се родиха, като съчетахме идеите на две или три отделни рецепти в една.
При заснемането на ястията в „Стари градски рецепти“ се опитахме да пресъздадем духа на съответната епоха с типични за това време чинии, чаши, прибори и покривки. Надявам се, че сте съгласни, че чаровното им ретро излъчване приятно контрастира със съвременния стил на поднасяне на ястията.“

 

 

„Стари градски рецепти“ може да намерите в по-добрите книжарници на цена 11 лв. за изданието в мека корица, а книгата с твърда корица можете да поръчате в офиса на издателство Gourmet Publishing за 17 лв. на тел.: 02 951 66 34 или на menu@menumag.bg.

Февр. 2010
Коментари