Начало За нас Реклама Контакти

Огромният интерес към увлекателните книги на Питър Мейл, посветени на Франция, хубавата храна и доброто вино, радостно доведе до отпечатването от Gourmet Publishing на второто българско издание на неговия сборник с пътеписи „Френски уроци“.

 

 

 

 

 

Неизчерпаемият запас от гастрономични чудеса на Франция вдъхновява английския писател да предприеме пътешествие на вкуса, въоръжен с нож, вилица, тирбушон и много хумор. Малки провинциални ресторанти и прочути заведения със звезди от „Мишлен“, селски пазари и годишни фестивали, литургия в чест на трюфела, маратон през легендарните лозя на Бордо, панаир на прочутите пилета от Брес, празник на охлюва – това са само част от приключенията, които ви очакват на страниците на тази книга.

Питър Мейл разкрива някои от най-добре пазените тайни на френската кулинария и надниква в свят, в който любовта към добрата храна и качественото вино е начин на живот. И ако някога сте си задавали важни въпроси, като например каква е тайната на съвършения омлет, как се става инспектор на най-престижния кулинарен гид в света и кое е най-ароматното френско сирене, най-после ще намерите отговори. Предстои ви незабравимо изживяване в компанията на истински ценител и познавач, не го пропускайте.

от Меню Февр. 2013
Коментари