Начало За нас Реклама Контакти

DIscover.Vino Южна Франция

Заповядайте на Discover.Vino Южна Франция!

Второто издание от поредицата изложения с дегустации Discover.Vino, която популяризира вина от различни световни региони ще се проведе на 14 май. DiVino ще представи огромното разнообразие на вината от легендарните области Прованс, Долината на Рона и Лангедок-Русийон, които се предлагат на българския пазар. В четвъртък тази седмица, от 15:00 до 21:00 часа, в пространството пред офиса на Gourmet Publishing в търговския център на Софарма Бизнес Тауърс може да опитате над 70 различни южнофренски вина на 10 български фирми вносители. 

Южна Франция и особено Прованс и Лангедок предполагат специален акцент върху розе. Франция е най-големият производител на розе в света, а 35% от френското розе се произвежда в областта Рона-Прованс, следвана по петите от Лангедок-Русийон с 34%. Още по-красноречив е фактът, че Франция е и първа на планената по консумация на розе – французите изпиват цели 37% от световното производство.

Освен розето обаче, на Discover.Vino ще бъде представена голяма част от цялата богата палитра със стилове, сортове и купажи, които винарската традиция на Южна Франция предлага.

Участващите в изложението вина ще се продават в магазин Vintageclub непосредствено до изложбената част.

Билети може да закупите онлайн в магазин Vintage Club.
 

от Меню Май 2015
Видео
Рецепти по темата
Коментари