Начало За нас Реклама Контакти

Супа вишисоаз

Снимка за Супа вишисоаз
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това е една класическа френска супа, която ви предлагаме в изпълнение на "Меню". Не е задължително да я украсявате по този атрактивен начин, но ако решите – става много просто. Изтегляте линии с помощта на бамбукова клечка и така можете да оформите всевъзможни интересни фигури.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 стръка праз
  • 500 г картофи
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 ч. ч. заквасена сметана
  • ½ ч. л. настъргано индийско орехче
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бялата част на праза се нарязва на тънки кръгчета. Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета.

  2. 2.

    Маслото се разтопява и в него се задушава празът на бавен огън около 15 мин. Долива се 1,5 л студена вода, посолява се на вкус и се добавят картофите. Варят се на тих огън около 30 мин.

  3. 3.

    Всичко се пасира и се подправя с индийско орехче и сол. Добавя се сметаната, разбърква се, охлажда се и се прибира в хладилника. Сервира се студена.

Вариации - Направете супата по-диетична, като замените сметаната с кисело мляко, а маслото - със зехтин.

Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари