Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчуково къри

Снимка за Зеленчуково къри
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

От богатата колекция с индийски кърита подбрахме за вас апетитно зеленчуково предложение в есенен дух. Картофите и карфиолът са щедро овкусени с ароматни подправки, а доматите и лимонът, с които се гарнира ястието, му придават приятна свежест.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г карфиол, накъсан на розички
  • 500 г картофи, нарязани на кубчета
  • 250 мл кисело мляко
  • 4 с. л. гхи или олио
  • 2 ч. л. кимион
  • 1 сушена люта чушка, ситно натрошена
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  • ½ ч. л. куркума
  • 2 твърди домата, нарязани на резени
  • 1 лимон, нарязан на резени
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятата мазнина се слагат кимионът и чушката, разбъркват се и се добавят кимионът, кориандърът и куркумата. След като се разбъркат, се слагат картофите, които също се разбъркват, докато леко се зачервят. Прибавя се карфиолът и се пържи 2-3 мин. Налива се 100 мл вода, посолява се на вкус и се оставя да се задуши, докато омекнат зеленчуците.

  2. 2.

    Прибавя се млякото, разбърква се и се оставя да поври, докато се сгъсти сосът. Ястието се сервира горещо, гарнирано с резени пресни домати и лимон.

Вариации · Добавете грах към зеленчуците.

Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари