Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчуков терин

Снимка за Зеленчуков терин
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В тази рецепта, издържана в духа на френската кухня, чушките изпълняват главната роля. Те са допълнени с доматен сок и пюре, лук, стафиди и аромат на босилек. Предложението е подходящо за предястие, но може да се изяви и като основно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • готови палачинки
  • големи печени червени чушки, нарязани на широки ивици
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • ½ ч. ч. стафиди
  • 1 с. л. винен оцет
  • 2 ч. ч. доматен сок
  • 1 с. л. желатин
  • 1 с. л. пресен босилек, нарязан на ситно
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. лют сос
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се запържва лукът за 2 мин., добавят се стафидите, пюрето и оцетът.

  2. 2.

    Желатинът се накисва за 2 мин. в 100 мл студена вода. Доматеният сок се загрява и към него се прибавят желатинът и лютият сос. Подправя се със сол и пипер. Отстранява се от огъня и се разбърква, докато се разтвори желатинът. Прибавя се босилекът.

  3. 3.

    В продълговат съд, застлан с фолио, се подреждат трите палачинки така, че краищата им да останат да висят навън. Редят се на пластове сместа със стафидите, доматеното пюре и чушките. Всичко се загръща с висящите краища на палачинките. Теринът се слага да се стегне в хладилника за няколко часа. Сервира се нарязан на парчета.

Вариации · Добавете ред от печени тиквички или патладжани.

Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари