Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчуци с биволско сирене

Снимка за Зеленчуци с биволско сирене
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Шеф Тони Иванов от ресторант „Форум“ в Стара Загора предлага вкусна хармония от фини запечени зеленчуци със сладко-кисела марината, в прегръдка с приятелски настроеното към тях биволско сирене.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 червени чушки
  2. 2 зелени чушки
  3. 4 малки патладжана
  4. 100 г мед
  5. 200 мл ябълков оцет
  6. 100 г биволско сирене
  7. 10 листа пресен спанак и/или рукола
  8. 1 с. л. песто от левурда или босилек (според сезона)
  9. 4 малки глави лук
  10. 8 свежи градински аспержи (най-фините стръкове)
  11. 1 щипка бял пипер, смлян
  12. сол на вкус
  13.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зеленчуците се изпичат цели, най-добре на затворен грил. Добре е да се използва и градинско барбекю. По възможност се добавя малко чипс, за да се поопушат.

  2. 2.

    Лукът се пече във фурната, овалян в сол и завит в алуминиево фолио.

  3. 3.

    Зеленчуците се задушават за кратко и се обелват, докато са още топли.

  4. 4.

    Патладжанът се маринова за 1 час в меда и ябълковия оцет, който е редуциран предварително до 2/3. Добавят се сол и бял пипер на вкус.

  5. 5.

    Обеленият лук се разрязва на половина, овкусява се със същия дресинг и се запича леко на барбекюто.

  6. 6.

    Запичат се и леко бланшираните предварително аспержи.

  7. 7.

    Всичко се аранжира в чинии и се добавят пестото и нарязаното биволско сирене.

  8.  
Подходящи типове вина
Авг. 2015
Още подобни рецепти
Коментари