Начало За нас Реклама Контакти

Зелен картофен огретен

Снимка за Зелен картофен огретен
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Малко освежаващ хлорофил никога не е излишен в маслената хегемония на класическия огретен.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г сварени и обелени картофи
  2. 2 с. л. масло
  3. 2 с. л. брашно
  4. 100 г спанак
  5. 1 ч. ч. пресен или замразен грах
  6. 2 ч. ч. прясно мляко
  7. 1 с. л. нарязан пресен джоджен или ½ ч. л. сушен
  8. 200 г настърган кашкавал
  9. 200 г сирене
  10.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се нарязват на тънки кръгчета.

  2. 2.

    Маслото се сгорещява в тиган, добавя се брашното, разбърква се и се слагат нарязаният спанак, грахът и млякото. Разбъркват се, докато сосът се сгъсти. Добавят се джодженът, половината от кашкавала, сол и пипер.

  3. 3.

    Половината от картофите се подреждат на един ред в тава, намазана с масло, поръсват се с натрошеното сирене и половината от зеления сос. Подреждат се останалите картофи и се заливат с останалия сос. Поръсват се с останалия кашкавал и се запичат на 180° С за 30 мин., докато се зачервят.

  4.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари