Начало За нас Реклама Контакти

Запечена доматена крем супа

Снимка за Запечена доматена крем супа
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Това е рецепта за класическа доматена супа, но ефектно предрешена с хрупкави одежди от тесто, които чудесно заместват очакваните крутони.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 2 с. л. зехтин
  2. 1 глава лук, нарязана на ситно
  3. 3 скилидки чесън, нарязани
  4. 1 малка зелена сладка или люта чушка, нарязана на парчета
  5. 1 с. л. доматено пюре
  6. 1 кг домати, обелени
  7. 2 кубчета MAGGI® Зеленчуков бульон
  8. 1 ч. л. захар
  9. 1 стрък мащерка
  10. 2 с. л. заквасена сметана
  11. 2 с. л. босилек, нарязан на ситно
  12. 1 яйце
  13. 400 г бутертесто
  14.  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и се слага лукът. Разбърква се 1-2 мин. и се добавят чесънът и зелената чушка. Слага се доматеното пюре и се бърка още 1-2 мин.

  2. 2.

    Добавят се срязаните на четвъртини домати, кубчетата MAGGI® Зеленчуков бульон и захарта и всичко се оставя да поври с мащерката за 10 мин. Пасира се и се прецежда. Добавят се сметаната и босилекът. Супата се сипва в топлоустойчиви купички.

  3. 3.

    Яйцето се разбива с 1 с. л. вода. От бутертестото се изрязват кръгове малко по-големи от отвора на купичките. Намазват се с разбитото яйце и се слагат с намазаната страна надолу върху отвора на купичките. Тестото се притиска отстрани, за да се залепи добре. Отгоре също се намазва с яйце и запечатаните купички се слагат за 10-15 мин. във фурна, загрята до 220° С.


Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари