Начало За нас Реклама Контакти

Задушени портокалови моркови с праз

Снимка за Задушени портокалови моркови с праз
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладостта на морковите, празът и портокала е обединяващата линия в тази икономична рецепта, която е с неочаквано изискан вкус, като се имат предвид наглед несъвместимите продукти.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г моркови
  2. 2 стръка праз
  3. 100 мл портокалов сок
  4. 1 ч. л. естрагон
  5. 1 ч. л. портокалова кора, фино настъргана
  6.  сол, пипер и зехтин на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Морковите се обелват и се нарязват на пръчици.

  2. 2.

    Празът се нарязва на дебели кръгчета. Пускат се за 2 мин. във вряща подсолена вода и се отцеждат.

  3. 3.

    Морковите се слагат в 2 с. л. сгорещен зехтин. Разбъркват се 2-3 мин. на умерен огън. Сипва се портокаловият сок. Разбърква се, докато течността се изпари наполовина. Слагат се празът, портокаловата кора и естрагонът. Подправят се със сол и пипер на вкус. Разбъркват се на умерен огън, докато се изпари почти цялата течност. Сервират се топли.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари