Начало За нас Реклама Контакти

Water Kimchi, или бяло кимчи

Снимка за Water Kimchi, или бяло кимчи
I
Степен на трудност - Лесна

Олекотена, но все пак традиционна версия на най-известното корейско ястие, бялото кимчи предлага съвсем нов поглед за България върху темата за маринованите зеленчуци. Тъй като добрият резултат изисква подобаващо внимание, отделете малко време днес, за да можете да се насладите на свежестта на това здравословно ястие през следващите дни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г китайско зеле, нарязано на ивици с ширина 3 см
  • 2 с. л. морска сол
  • 400 г дълга бяла ряпа, нарязана на кръгчета
  • 1 китайска круша, нарязана на резени, по желание
  • 1 с. л. джинджифил, нарязан на едро
  • 5 големи скилидки чесън, нарязани на едро
  • за саламурата:
  • 1 с. л. морска сол
  • 1 л вода

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Джинджифилът и чесънът се връзват в марля с конец и се поставят на дъното на голям буркан.

  2. 2.

    Зелето се разбърква със солта и се оставя да постои 30 мин., докато си пусне водата. Прибавят се нарязаните ряпа и круша.

  3. 3.

    Солта за саламурата се разтваря в ½ ч. ч. гореща вода и се оставя да изстине. Смесва се с останалата вода.

  4. 4.

    Зелето, ряпата, крушата и отделената вода се слагат в буркана над марлята с чесъна. Заливат се със саламурата и се оставят да престоят 24 часа на стайна температура и още 48 часа в хладилника. Марлята с чесъна се отстранява. Кимчито се консумира като супа и може да се съхранява в хладилника до 10 дни.


Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари