Начало За нас Реклама Контакти

Веган шишчета с ориенталски сладък сос

Снимка за Веган шишчета с ориенталски сладък сос
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тези екзотични шишчета от растителни съставки може да опекат на скара навън. По-лесно е да изчистите зеленчуците и да приготвите соса откъщи. Рецептата е на Диана от Colour of Cinnamon.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 200 г темпе*
  2. 200 г тофу
  3. 100 г зелена чушка
  4. 100 г червена чушка
  5. 5 малки глави бял лук
  6. 3 тиквички
  7. 200 г кралски печурки
  8. 2 стръка чери домати
  9. за соса:
  10. 200 г фурми, накиснати предварително за няколко часа
  11. 5 с. л. био соев сос от стъклена бутилка
  12.  щипка хималайска сол
  13.  щипка канела
  14. 5 с. л. вода (пречистена или минерална)
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Отцежда се водата от фурмите, махат се костилките и люспите се обелват.

  2. 2.

    Всички съставки за соса се смесват в кухненски робот с S-образен нож и се разбиват за около минута. Може да се добави още вода, за да се постигне желаната гъстота. Сосът се затваря в буркан и се слага в хладилник.

  3. 3.

    Зеленчуците се измиват и се подсушават с чиста кърпа.

  4. 4.

    Всички продукти за шишчетата се нарязват на кубчета и се нанизват, като се редуват. Предвиждат се по 3 шишчета за една порция.

  5. 5.

    Пекат се в скара-решетка върху жарава за около 7 - 10 минути.

  6. 6.

    Ядат се топли, като се топят в ориенталския сос.
     

* Темпе е азиатски хранителен продукт от ферментирали соеви зърна. У нас може да се купи от някои магазини за органични и за диетични храни.

Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари