Начало За нас Реклама Контакти

Цветна кокосова крем супа от моркови

Снимка за Цветна кокосова крем супа от моркови
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ефирно и ефектно блюдо, поднесено с украса, която може да изкуши и хората, обявили супата за табу. Особено препоръчителна за родители, които се чудят как да поднесат на децата си полезността на морковите, целината и спанака в достатъчно примамлива опаковка.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 500 г моркови, обелени и нарязани на кръгчета
  • 500 г целина, обелена и нарязана на кубчета
  • 3 ч. ч. зеленчуков бульон
  • 2 с. л. кокосова сметана
  • 100 г пресен или замразен спанак
  •  сок от лимон на вкус
  • ½ нар
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се загрява и в него се слага да се задуши лукът за 5 мин. на умерен огън. Прибавят се морковите и целината. Разбъркват се минута-две и се заливат с бульона. Варят се, докато омекнат.

  2. 2.

    Отделя се 1/3 от супата, към нея се добавя спанакът, оставя се 1-2 мин. на огъня и се пасира. Пасира се и другата част от супата, като се добавя сметаната. Подправя се на вкус със сол, пипер, лимонов сок и индийско орехче.

  3. 3.

    Супата се сервира в купички, като с оранжевата и зелената смес се правят различни фигури. Доукрасяват се с капки кокосова сметана и зърна от нар.

  4.  .

    Украса:

  5. 1.

    Спаначената смес се излива с каничка на линия в средата на супата.

  6. 2.

    С помощта на дървена пръчица или шиш от зелената смес се изтеглят черти в двете посоки, оформени като клони на елха. Посоката е отвътре навън.

  7. 3.

    Същото действие се повтаря по протежение на цялата линия.

  8. 4.

    С лъжичка се нанасят точици сметана, наподобяващи снежинки.

  9. 5.

    Доукрасява се със зрънца от нас като коледна украса и нарязан копър за игличките.

Вариации:
Направете супата с тиква вместо с моркови.

Галерия
Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари