Начало За нас Реклама Контакти

Тортичка от сирене бри

Снимка за Тортичка от сирене бри
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ядките в тази рецепта чудесно подхождат на финото сирене бри, за което собственият му лешников аромат е важен отличителен белег. Едва загатнатата пикантност пък превръща това предястие в едно добро и стимулиращо апетита начало на всяка вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 2 малки питки сирене бри
  • 500 г бутертесто
  • 2 с. л. орехи, ситно скълцани
  • 2 с. л. лешници, нарязани
  • 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. ситно настъргана лимонова кора
  • 1 малка скилидка чесън, пресована
  • 1 малка сушена червена чушка, ситно натрошена
  • 1 с. л. сушени домати, нарязани на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всяка питка бри се разрязва хоризонтално на две части.

  2. 2.

    Бутертестото се изрязва на кръгове с диаметър 2-3 см по-голям от този на питките сирене. Със същия диаметър се изрязва и хартия за печене. Всеки кръг тесто се поставя върху кръг хартия и слага в топлоустойчиви купи с диаметъра на сиренето, така че да се образува малък ръб от тестото. Пекат се в загрята фурна на 200° С за около 10 мин. Когато започнат да се надигат, се изваждат от фурната и се натискат, за да спаднат. Отново се слагат във фурната, докато леко порозовеят.

  3. 3.

    Всяка питка сирене се поставя в центъра на приготвените купи от бутертесто с разрязаната страна нагоре.

  4. 4.

    Смесват се орехите, лешниците, зехтинът, чесънът, магданозът, чушката и доматите. Сместа се разпределя върху питките сирене. Отново се слагат да се запекат за 10 мин. на 200° С или докато сиренето се разтопи.
    Поднасят се топли.

Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари