Начало За нас Реклама Контакти

Тиролски кнедли със салата

Снимка за Тиролски кнедли със салата
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сами ще се уверите, че това е една направо сензационна рецепта за зимни събирания с приятели или семейни веселби около масата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 с. л. олио
  2. 1 с. л. масло
  3. 1 с. л. ситно нарязан лук
  4. 100 г тиролски колбас или бекон, нарязан на малки кубчета
  5. 150 г среда от сух бял хляб, нарязана на кубчета
  6. 2 с. л. брашно
  7. 2 яйца
  8. 1 с. л. прясно мляко
  9. 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  10. 1,5 л горещ пилешки бульон
  11.  сол и пипер на вкус
  12. за гарниране:
  13. 1 салата айсберг или маруля
  14. 1 глава червен лук
  15. 1 с. л. оцет
  16. 2 с. л. олио
  17. 1 ч. л. горчица
  18.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се задушава в загретите олио и масло с 1 с. л. вода, докато стане прозрачен. Добавя се колбасът и се разбърква, докато се усети ароматът му. Добавят се кубчетата хляб и брашното и се разбъркват около минута.

  2. 2.

    Сместа се сваля от котлона и се разбърква с разбитите яйца и млякото. Подправя се със сол, пипер и магданоз. Оставя се да престои 15 мин. Оформят се 8 топки.

  3. 3.

    Пускат се във врящия бульон да покъкрят 10-15 мин. Изваждат се с решетеста лъжица.

  4. 4.

    Салатата се накъсва на парченца, обърква се с нарязания на филийки червен лук и се подправя със сос винегрет, приготвен от оцета, олиото, горчицата и сол на вкус.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари