Начало За нас Реклама Контакти

Студено предястие във френски стил

Снимка за Студено предястие във френски стил
60
Време за приготвяне: 1 час + 3 часа за желиране
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Фината рецепта на Весела Сиракова достойно ознаменува края на кулинарния конкурс на списание "Меню".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 7 моркова
  2. 1 пакет желатин
  3. 3 големи яйца
  4. 180 г бяло брашно
  5. 3 с. л. зехтин
  6. ½ с. л. кафява кристална захар
  7. 1 ч. ч. обезмаслено прясно мляко
  8. 1 голяма връзка пресен див лук
  9. 1 голяма краставица
  10. 120 г цедено кисело мляко
  11. 100 г счукани пресни орехи, запечени
  12.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Морковите се обелват и се изцеждат в сокоизтисквачка.

  2. 2.

    Желатинът се накисва в хладка вода за 10 мин., докато набъбне, после се загрява на водна баня до пълното му разтваряне и се разбърква със сока от моркови. Сместа се изсипва във форма и се слага в хладилника за около 3 часа. Готовото желе се нарязва непосредствено преди сглобяване на ястието, за да не омекне.

  3. 3.

    Яйцата се разбиват със захарта и малко сол и се добавя пресятото брашно. Постепенно се налива млякото при постоянно разбърване. Добавят се нарязаните на около 1 см стръкове див лук.

  4. 4.

    Палачинките се пекат от двете страни на слаб огън, в голям плитък тиган, намазан със зехтин. Подреждат се в чиния, като се намазват с малко зехтин и се оставят да изстинат добре.

  5. 5.

    Всяка палачинка се сгъва на четири и с помощта на чаша с остри ръбове се изрязват 24 еднакви кръга. Краставицата се нарязва на много тънки кръгове без да се бели.

  6. 6.

    Предястието се сглобява като за всяка порция се използват 6 палачинкови кръга. Започва се с кръг, намазан с цедено кисело мляко, смесено с див лук, отгоре се слага ред краставици и същото се повтаря. На две или три места се слага от морковеното желе. Накрая се завършва с палачинков кръг, който не е намазан

  7. 7.

    Върху него в средата се шприцова цедено кисело мляко и се украсява с парченца желе от моркови. Поръсва се с орехите, стръковете див лук и капка-две зехтин. 


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари