Начало За нас Реклама Контакти

Сърдечна салата

Снимка за Сърдечна салата
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Майсторството в една салата често разчита на правилната и въздействаща комбинация от продукти. В рецептата освен тази постигната цел присъства и любопитен начин за обработка на лука, който му придава фантастичен цитрусов вкус.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  1. 1 малка глава червен лук, нарязана на фини полумесеци
    1. 2 с. л лимонов сок
    2. 2 с. л. сок от мандарини
  2. 1 глава червено цвекло
  3. 1 малко китайско зеле, тънко нарязано
  4. 2 мандарини
  5. 50 г сирене бри, по желание
  6. 50 г запечени орехи и тиквени семки
  7. 3 с. л. зехтин
  8.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се залива с 200 мл вряла вода и се отцежда. Добавят се соковете от лимон и мандарини. Оставя се да се маринова най-малко 1 час, за да стане розов, после се отцежда, а сокът се запазва.

  2. 2.

    Цвеклото се измива много добре и се увива с алуминиево фолио. Слага се за 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 180° С. Когато изстине, се нарязва на тънки кръгчета. От тях може да се изрежат сърца.

  3. 3.

    Мандарините се разделят на филенца. Смесват се с лука, китайското зеле и червените сърца

  4. 4.

    Сиренето се нарязва на тънки резени и се запича в сух тиган с незалепващо покритие на умерена температура.

  5. 5.

    Сокът от лука се смесва със зехтина и сол на вкус и салатата се подправя с този дресинг. Поднася се, поръсена с орехите и резенчета сирене.


Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари