Начало За нас Реклама Контакти

Супа с лешници и финокио

Снимка за Супа с лешници и финокио
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Любими ядки на мнозина, лешниците се берат лесно от горските лески. В рецептата на Марта от блога „Горски мъх“ забележителният им вкус и полезните им качества се комбинират с тези на финокиото, за да се получи една фина супа, която очарова с аромата и вкуса си.

СъставНеобходими продукти за 2 - 4 порции

  • ½ ч. ч. лешници
  • 1 с. л. зехтин
  •  сол и черен пипер на вкус
  • ½ глава лук, нарязана на кубчета
  • 1 средно голямо финокио, нарязано на кубчета
  • 1 ч. ч. спанак
  • 2 ч. ч. зеленчуков бульон, домашно приготвен
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Лешниците се разпределят върху хартия за печене и се запичат във фурната на 200° C за 5 - 7 минути.

  • 2.

    В същото време лукът се задушава в зехтина и след 4-5 мин. към него се добавят кубчетата финокио.

  • 3.

    Към задушените лук и финокио се слагат спанакът, запечените лешници, бульонът и се подправя със сол и черен пипер. След като заври, котлонът се намалява и продуктите се оставят на слаб огън около 20 мин.

  • 4.

    Супата се пасира и се гарнира с парченца лешници или крутони.


 


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари