Начало За нас Реклама Контакти

Супа от тиква

Снимка за Супа от тиква
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В родното си Мексико тиквата е прилагана както в рецептите за десерти, така и в солени ястия, като предпочитанията клонят към вторите. Ще разберете защо, ако опитате тази ароматна супа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г тиква, почистена и нарязана на кубчета
  2. 3 с. л. олио
  3. 1 глава лук, нарязана на ситно
  4. 3 скилидки чесън, нарязани
  5. 2 моркова, нарязани на кръгчета
  6. 1 резен целина, нарязан на кубчета
  7. 1,5 л зеленчуков или пилешки бульон
  8. 1 щипка канела
  9. ¼ ч. л. смлян бахар
  10. ¼ ч. л. индийско орехче
  11. 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  12. 200 г заквасена сметана
  13.  сол и черен пипер на вкус
  14. 100 г запечени тиквени семки за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрятото олио се слагат лукът, чесънът, морковът, целината и тиквата. Разбъркват се 3-4 мин. и се заливат с бульона. Оставят се да поврат 20 мин. и всичко се пасира.

  2. 2.

    Пасираната супа се подправя с канелата, бахара, индийското орехче, лютата чушка и се оставя да поври още 5 - 10 мин. Сваля се от огъня и се добавя половината от сметаната. Останалата сметана се разбърква с щипка сол и щипка канела.

  3. 3.

    Супата се гарнира с лъжица от канелената сметана и тиквените семки.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари