Начало За нас Реклама Контакти

Спанак по римски

Снимка за Спанак по римски
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар на тази оригинална рецепта от Лацио да се гледа повече като на гарнитура, вкусната комбинация от продукти много лесно може да се превърне в приятен лек обяд.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг млад спанак
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 2 скилидки чесън, пресовани заедно с люспата
  • 100 г стафиди
  • 100 г кедрови ядки
  •  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Загряват се маслото и зехтинът. Слага се чесънът, разбърква се, докато стане ароматен и се отстранява.

  • 2.

    Добавят се стафидите и ядките и се разбъркват, докато леко се зачервят кедровите ядки. Слага се спанакът и се разбърква, докато завехне. Подправя се със сол и пипер на вкус. 

Подходящи типове вина
Окт. 2015
Още подобни рецепти
Коментари