Начало За нас Реклама Контакти

Спаначена салата с цитруси и тахини сос

Снимка за Спаначена салата с цитруси и тахини сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Леко стипчивият спанак, свежите възкисели цитруси и горчивият тахан в тази салата, приготвена от Здравка Коклаова от блога I Love Our Dreams, хармонизират неподозирано добре, като подготвят сетивата за очакваните с нетърпение следващи ястия.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  1. 400 г спанак
  2. 1 авокадо
  3. 1 портокал
  4. 50 г орехи
  5.  сокът от 1 лимон
  6. 3 с. л. зехтин
  7. 2 с. л. тахан
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Спанакът се почиства и се измива. Ако листата пак са едри, леко се накъсват и се поставят в чиниите.

  2. 2.

    Портокалът се почиства и се разделя на парченца, нарязва се на малки хапки и се разпределя върху спанака. Леко се обърква. Авокадото се разполовява и се нарязва на ленти и се разпределя върху останалите продукти. Поръсва се с наситнените орехи.

  3. 3.

    В чаша се смесват зехтинът, лимоновият сок и таханът. Разбива се добре с вилица до получаване на емулсия. Не се добавя сол. Салатата се залива с дресинга и се разбърква след поднасяне.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари