Начало За нас Реклама Контакти

Солена тиква с подправки

Снимка за Солена тиква с подправки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

В публичното кулинарно пространство битува мнението, че тиквата се яде единствено сладка - било то печена със захар или мед или пък като плънка на тиквеник. Но защо да робуваме вечно на стериотипите на мислене, подредени от някой друг преди десетилетия?

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг почистена тиква цигулка, нарязана на кубчета
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 2 скилидки чесън, смачкани, заедно с люспата
  • 1 с. л. нарязана прясна салвия или 1 ч.л. сушена
  • 1 ч. л. кимион на зърна
  • 1 ч. л. нарязан пресен розмарин или 1/2 ч.л. изсушен
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разтопява заедно със зехтина в голям тиган. Слагат се чесънът и тиквата. Разбъркват се на средно силен огън около 20 мин., докато тиквата се зачерви и омекне.

  2. 2.

    Прибавят се подправките. След още 3 мин. се посолява, изважда се чесънът и се сервира.


Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари