Начало За нас Реклама Контакти

Скордаля с хляб

Снимка за Скордаля с хляб
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Класическата българска версия на соса за риба скордаля се приготвя с хляб. Обикновено у нас мазнината би била рафинирано слънчогледово олио, но всеки ще се съгласи, че зехтнът е по-вкусната и по-здравословна алтернатива.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 150 г среда от отлежал бял хляб
  • 200 мл студена вода
  • 2 с. л. винен оцет
  • 4 - 6 скилидки чесън
  •  сол на вкус
  • 150 мл лек зехтин

Начин на приготвяне

  • 1.

    Кората на хляба се изрязва и останалата част се накисва в студената вода за 10 мин.

  • 2.

    Изстисква се и се пасира заедно с оцета, сол на вкус и чесъна. Постепенно се прибавя зехтинът, докато сосът продължава да се пасира. 

Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари