Начало За нас Реклама Контакти

Сирене бри в кора

Снимка за Сирене бри в кора
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

През 1815 в австрийската столица се състоял Виенският конгрес, сложил край на Наполеоновите войни. Освен дипломатически разговори обаче представителите на великите сили са водили и доста весел и светски живот по време на конгреса. В резултат на това те обявили сиренето Brie de Meaux от френската област Ил дьо Франс за най-доброто сред 30 представени вида и го удостоили с високата титла "Крал на сирената". Днес ние обличаме краля в нови дрехи.

СъставНеобходими продукти за 1 порции

  • 200 г бутер-тесто
  • 1 кръгло парче сирене бри
  • 2 с. л. кафява захар
  • 2 с. л. нарязани, запечени орехи
  • 1 леко разбито яйце
  •   конфитюр за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява на 200° С.

  2. 2.

    Бутер-тестото се размразява и се разточва леко с набрашнена точилка.

  3. 3.

    Сиренето се разрязва през средата, така че да се получат два еднакво дебели кръга. Едната половина се слага върху тестото с отрязаната страна нагоре.

  4. 4.

    Върху сиренето се слагат захарта и орехите. Покрива се с другата половина от сиренето. Тестото се изрязва, така че да остане около 3 см борд около сиренето. Тестото се намазва с яйце и се завива около сиренето.

  5. 5.

    От остатъка от тестото може да се изрежат фигурки за украса, които се залепват отгоре върху сиренето. Намазват се с разбитото яйце.

  6. 6.

    Брито се пече в тава, застлана с хартия за печене, около 20 мин. Оставя се да постои 3 мин. и се сервира с конфитюра.


Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари