Начало За нас Реклама Контакти

Салата в хрупкави купи от пармезан

Снимка за Салата в хрупкави купи от пармезан
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно от забележителните свойства на храната е възможността да влиза в различни, понякога нетипични роли. Например в тази рецепта пармезанът под формата на ефектен съд приютява една свежа и бърза за приготвяне салата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 150 г пармезан или грана падано
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 2 ч. ч. почистен спанак или рукола
  • 1 авокадо
  • 2 с. л. препечени кедрови ядки
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана
  • 1 ч. л. мед
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се настъргва на ситно ренде и се смесва с червения пипер. В тава върху хартия за печене се очертават 4 кръга с диаметър 15 см. Сиренето се разпределя в кръговете. Тавата се слага в загрята на 200° С фурна за около 6 мин. Сиренето трябва да се разтопи, но без да почервенява. Веднага се изважда от фурната и всеки кръг сирене се слага горещ да изстине върху дъното на обърната подходяща купа.

  2. 2.

    Салатата се приготвя, като спанакът се накъсва и се смесва с обеленото и нарязано авокадо. За дресинга се смесват горчицата, лимоновият сок, зехтинът, чесънът и медът, като се подправят със сол на вкус. Салатата се обърква с дресинга и се разпределя в хрупкавите купички. Поръсва се с кедровите ядки.


Галерия
Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари