Начало За нас Реклама Контакти

Салата с ябълки, ряпа и козе сирене

Снимка за Салата с ябълки, ряпа и козе сирене
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Прецизният подбор на вкусовете, направен от Татяна Михова от блога cOOking TiKi в тази деликатна салата, е в основата на несъмнения успех, който я очаква на трапезата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 сочна и сладка ябълка
  2. 1 малка гулия (земна ябълка, топинамбур)
  3. ½ бяла нелюта ряпа
  4. 1 шепа репички
  5. 100 - 120 г козе сирене тип Bûche de chèvre или друго сирене с кръгло сечение
  6.  няколко стръка салата фризе
  7. 2 с. л. кедрови ядки
  8.  сироп от агаве или мед
  9.  зехтин
  10.  сокът на ½ лимон
  11.  черен пипер, едро смлян
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гулията, ряпата и ябълката се измиват и се обелват. Ако ябълката е нетретирана, може да се остави и небелена. Всички се нарязват на тънки колела. Подреждат се със застъпване в 2 чинии за салата. Поливат се с лимонов сок, за да не потъмнеят.

  2. 2.

    Сиренето също се нарязва на колела. В случай че е много меко, може да се прибере във фризера за двайсетина минути. Парчетата се подмушват между зеленчуците и ябълката. Най-отгоре се разпределят кръгчета репички, прясно запечени кедрови ядки и стръкчета салата фризе.

  3. 3.

    Салата се полива със зехтин и сироп от агаве. Накрая се поръсва с черен пипер. Поднася се веднага.
     

Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари