Начало За нас Реклама Контакти

Салата от зеле, ябълки и орехи

Снимка за Салата от зеле, ябълки и орехи
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази есенна витаминозна салата разчита на класическата средноевропейска комбинация от зеле, ябълки и кимион.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • ½ глава червено зеле
  • 3 с. л. ябълков оцет
  • ½ ч. л. семена кимион
  • 1 морков, настърган
  • 1 сладка ябълка, нарязана на малки кубчета
  • 3 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 3 с. л. препечени орехови ядки
  • 1 ч. л. кафява захар
  • 2 с. л. зехтин
  • ½ ч. л. сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зелето се нарязва на тънки ивици. В 1 л кипяща вода се слага зелето за 1 мин., отцежда се и се слага в съд с ледена вода. Когато изстине, се отцежда добре.

  2. 2.

    Оцетът се загрява със солта и захарта. С горещия оцет се залива зелето, прибавят се семената кимион, ябълката, морковът и магданозът. Слага се зехтинът и орехите. Всичко се разбърква добре.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари